Apr 16, 2014

La France

Tossa tulinkin tosiaan jo esitelleeks ehkä Pariisin päänähtävyydet Eiffeli, riemunkaari, Moulin Rouge ja Notre Dame ;) Huomaa kyllä tässä vanhenevansa ku oon entistä enemmän tollanen turisti ja juhlimishimoki on kadonnu. Oon aina potenu myöthäpeetä äidin kävellessä laukku vatsanpäällä ja kiukutellu ku en oo ite halunnu pitää sitä siinä koska se on niin noloa, nyt kuitenkin löysin ittenikin kävelemästä laukku siinä vatsan päällä.. :D Ja oli kyl muuten varmaan parhaat juomani aamukaffet tos Eiffelin juuressa istuessa. 
Oltiin Pariisis vaan ilta ja päivä ja sit lähettii junal kohti Rennesiä. Muiden lähties shoppailee, Acki ja mä mentiin terdelle. Kolmas vanhememisen merkki. Meil oli loppuen lopuks aika paljon vapaa-aikaa tuolla, pähkinänkuoressa voisin sanoo et matka meni lähinnä syöden. Luojan kiitos mulla ei oo kuvia kaikesta mitä suuhuni pistin, tuli syötyä nutella creppejä, macaronseja, ranskalaisia piirakoita, sipsejä, patonkia, kinkkuja, juustoa, suklaacroissantteja, suklaata, karkkia ja juotua ranskalaista siideriä. Unohdin varmaan jotain, kun näyttää niin lyhyeltä toi lista. Viikon terveellisin ruoka oli varmaan sushi :D

Joku päivä mentiin käymään Saint-Malossa, varmaan yks kauneimmista paikoista mis oon käyny. Sitä ennen oltiin käyty jossain Mont Sanint-Michelissä, mikä oli joku linna tai joku :D Se oli aika siisti, oikeesti se on niinku keskel merta kai, mut nyt näky pelkkä merenpohja koska nousuvesi ei ollu viel tullu :D Tos viimesessä kuvassa näkee viel ton 'laiturin', mut varmaan jo parikyt minuuttia kuvan ottamisesta toi oli jo ihan vedenpeitossa. Sillon vesi oli noussu.
Lauantaina lähin Ackin perheen kaa Dinardiin, joka on kaupunki tai kylä Saint-Malon lähellä. Ihan sairaan upee paikka seki. Ennen sitä käytii syömää galette, joka on suolanen creppi, söin sellasen perinteisen galetten mis oli juustoa, kinkkua ja kanamuna, se ol kyl pahaa. Tuol Dinardis käytii jädel, ihme kun ei nutellacrepil :D Oli kyl ihana päivä ja ihana reissu. Sunnuntain oli sit aika tulla takas Suomeen ja takas kouluun ;)

No comments:

Post a Comment