May 7, 2014

Berlin

Taas ihan huippu reissu takana! Nyt on tullu viime aikoina sen verran reissattuu et neljän viikon tauko tekee ihan hyvää ennenku lentelen Espanjan auringon ale. On tietty kiva lähtee aina mut nyt on kaikki tullu niin peräkkäin eikä oo ehtiny ees olla sitä kunnon odotusfiilistä ku matkaa on vaan pukannu matkan perään.
Lähettiin vappuaattona Berliiniin ja illal ku päästiin perille mentiin ekana ostaa viinipullo iltaa varten, mut mul oli ollu niin kova nälkä ni vedin vähän ruokaöverit ja nii tuhdin pasta-annoksen et piti vyötäkin löystää rvintolassa. En sitte tiiä kumpi mua turvotti sen ruokailun jälkeen enemmän, puolen litran bisse vai se jäätävän kokonen pasta :D Se oli sit suoraa tietä nukkumaa sieltä ja ulosmenot jäi, haha..
Vappupäivänä kaupat oli sit tietty kiinni, mikä sopi ihan mainiosti koska siit tuli meiän turistipäivä. Kierretiin kaikki päänähtävyydet ja syötiin ihana lounas ekologises ravintolassa Checkpoint Charlien lähel, ton mun 'pastasalaatin' ois kuulunu olla lämmint, mut sanoin etten haluu et se lämmitetää :D En tiiä oonko tääl blogis koskaan maininnu et syön mun ruuat mielummin kylmänä..
Käytiin tuol juutalaisten muistojutuil ja sitte juutalaismuseos myös, niin siis minä museossa? ;) Yks juttu mikä mun mielestä oli aika mielenkiintonen oli, ku Tiergarten (kirjotin eka tindergarten, höhö..) puistos oli jotain happeningii ni siel oli sairaasti poliisei ja sellasii 'hyökkäysryhmii', tai siis sillon tajusin et sielhän on oikeesti vähän suurempi mahollisuus et oikeesti tommosis tapahtumis tulis jotain mielenosotuksii tai muita kun kuitenki on suurkaupunki kyseessä.
Tuli viimeviikon aika syötyy sushii kolmeen otteeseen. Riikan lentokentäl oli ihan hemmetin hyvää sushii, ja tää kuvas oleva paikka oli Kuchi nimeltää ja se oli Berliinis vähän keskustan ulkopuolel. MAAILMAN PARASTA SUSHIA HÄRREGUD! Löydettii maailman ihanimpii ruokapaikkoi tuol ja loppujen lopuks hengailtiin vaan aika vähän siel keskustas, otettiin aina metro vähän kaupungin ulkopuolelle ja kannatti tosiaa!
Kierreltii kans tuol Prenzlauer bergis ennenku mentiin The Birdiin syömään. Oli muuten suurin, täyttävin ja paras burgeri minkä oon ikinä syöny. Meil kävi tuuri ku tultiin sinne joskus yhen aikoihin, sinne ois kuulemma tarvinnu pöytävarauksen koska on nii suosittu paikka. En kyllä yhtää ihmettele. Menkää ehdottomasti tonne jos pyöritte Berliinis!

5 comments:

 1. Mitä kamera käytät ja muokkaatko kuvias jotenki? Aina niin kivan näkösiä:--)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itseasias ihan vaan mun iphonee... On kameran käyttö vähän jääny.. Mut muokkaan kuvat yleensä aina tuol vsco camis puhelimel :D ja kiitos paljon!!

   Delete
 2. Onks sun perhe varakas ku noin usein matkustelet? mut ihania nää sun kuvat ja postaukset! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon!:) ja oikeestaan mun vanhemmat ei oo maksanu mulle yhtään mitään, oon ite painanu alkusyksyst asti duunii ja ite ansainnu kaikki rahat ja maksanu ite matkani jne. Tykkään mielummin laittaa mun rahat matkustamiseen ku esim shoppailuun :)

   Delete
 3. Oi vitsit Berliiniin olisi ihana päästä! Ehkä seuraavalla kaupunkilomalla sitten :)

  ReplyDelete